image image image image
"Брачният пакт" на Мишел Ричмънд Дата на издаване: 26-04-2018 Превод:от английски: Елена Павлова Страници:440 Подвързия:Мека Размери:140/215 мм Тегло:0.59 кг.
Издателство „Слънце“ представя "РЕЦЕПТИ ЗА ЛЮБОВ И УБИЙСТВО" Преводач Правда Митева ISBN: 978-954-742-238-4 Обем: 432 стр. Корица: мека Формат: 13 х 20 см Цена: 16,99 лв.
Tайната рецепта за по-добър живот включва смелост, страст и щипка магия стр. 336 цена 15,95лв. ISBN 978-954-26-1788-4 На книжния пазар от 22 май  
„Никой не знае часа“ – роман за пътя към себе си Книгата на австрийския писател Рене Фройнд е завладяваща история за едно необичайно пътуване Дата на излизане: 12 юни 2018 г. Преводач: Жанина Драгостинова Художник: Биляна Славкова ISBN: 978-619-164-273-1 Обем: 240с. Корица: мека Формат: 14х 21см Цена: 15 лв.

Спечели с нас!

image
*
image

ТОП 7 "Летни книжни препоръки"

Лято е. Слънчево е. Горещо е. Някои се отправят към планината, други към морето, а трети се насочват и към двете дестинации. Сигурна съм, че сте отредили едно специално местенце за книги в багажа си и независимо къде ще прекарате почивката си, остава само да си подберете подходящи книги, които да допълнят преживяванията и да ги направят още по-незабравими.

Благодаря на Любомира Любенова (създател на страницата Books & stuff) за тага. Наистина се забавлявах, докато правех подбор на книгите, които препоръчвам като летни четива. Подготвила съм доста богата палитра от заглавия. Предложенията ми се състоят от книги, които съм чела наскоро или преди доста време, но смятам, че са повече от подходящ избор за летни четива, макар някои да не изглеждат като такива на пръв поглед. 

Ето и моите препоръки:

Нека започна с книга, която чета в момента, но въпреки това съм възхитена и нямам търпение да я препоръчам на повече хора. "Летни дни и летни нощи" е соброник съдържащ 12 различни истории, обединени от темата за любовта във всичките й лица, форми и вариации. Ще откриете и летни, и тъжни, и фантастични, и страшни истории, но при всички случаи няма да скучаете. До тук съм прочела едва половината, но не съм попаднала на слаб разказ. Силно съм впечатлена :)

Абсолютно наложително е в багажа ви да присъства едно забавно и хумористично четиво, а какъв по-добър избор от "Ами ако? България на три морета" от Христо Раянов :)

"Книгата, освен, че е безкрайно забавна, провокира и то по един много внимателен и обигран начин. Христо Раянов стъпва по тънък лед като си играе с въображението на читателя, спекулирайки и предлагайки на нашето внимание какви ли не чудновати теории започващи с питанката „Ами ако?“."

Цалото ревю: Тук

Може би следващите ми избори на летни четива ще се сторят необичайни за някои хора, защото книгите, които ще посоча не са точно обичайните неангажиращи и леки четива, но всъщност се четат изключително плавно и неусетно потапят читателя в историята.

Преди няколко месеца Издателство "Ерове" издадоха първата си книга "Дивашка жътва" от Карл Хофман. Достатъчно е само като погледнете тази страхотна и внушаваща в своята простота корица и нещо ви влече да прочетете книгата. Не е обичайно за мен да посягам към изследователски книги, още по-малко такива, в които се разказва за изчезване на богати наследници. Това, което ме привлече, обаче, няма нищо общо със семейство Рокфелер и разследването на Карл Хофман относно мистериозното изчезването на Майкъл Рокфелер по време на експедиция в Югозападна Нова Гвинея през 1961 г. Развълнува ме възможността да поема пътуване до далечните и непознати земи на Нова Гвинея, да се потопя в един свят, в който важат съвсем различни закони, населен с примитивни племена асмати със сложна култура и непонятни традиции, базирани на култа към предците, тъмни обреди и ритуали, в основата на които е лова на глави. Беше изумително преживяване и съм сигурна, че доста от вас, особено тези, които обичат да четат необичайни и различни истории, ще бъдат също така пленени от книгата. 

"Преоткриване на крилете" от Сю Монк Кид разказва историята на две героини с различен социален статус, които се оказват с преплетени съдби цели 35 години. Две героини, които израстват постепенно и се превръщат в горди и независими силни жени. Обожавам да чета книги базирани на реални истории, а Сю Монк Кид безспорно е добър разказвач и успява да ни запознае с живота в робовладелското общество и то съвсем от близо, позволявайки ни да надникнем през погледа на господарката и робинята и да видим двете страни на монетата. Нещо, което също много ми хареса е разглеждането на темата за мястото на жената в живота: 

Едва ли останаха много хора, които да не са чели "Аз преди теб" от Джоджо Мойс. До скоро екранизацията на романа кръстосваше родните киносалони, което е радостно по една основна причина, а именно, че доста хора, които някак си бяха пропуснали книгата преди това, все пак решиха да я прочетата дълбоко трогнати от филма. Препоръчвам книгата, въпреки трагичният й край и най-вече заради прекрасната идея и силните й послания. Може стилът на авторката да не е най-брилянтният, но е факт, че книгата докосна нещо у мен. Книгата е емоция! 

Аз преди теб

Ред е на една класика в жанра - "Парфюмът" от Патрик Зюскинд. Романът е съвършенство от докосващи красив език и стил. Книгата е пъстра картина от нежни и атакуващи сетивата аромати и картини. Едновременно чувствени, нежни и яростни. 

Отдавна не бях чела книга, в която има толкова контраст. Книга, в която психически и физически урудливото съществува наравно с ефирни ухания и миризми, където най-долните планове се преплитат с възвишени цели и стремежи.

Редно е да отредя място и на още романи от български автори. Спрях се на "Ромфея" от Стефан Кръстев. Ще кажа само, че съм възхитена от цялостната идея на романа, от интелигентния и безкрайно увлекателен стил на писане на Стефан Кръстев. Рядко се случва да прочета книга от български автор, която да има изчистени от всякаква тромавост диалози. Историята е динамична, обоснована, и което е по-хубавото - добре развита.

Книгата е малка, а тъй като сюжетът е динамичен и заплетен, имах чувството, че е още по-кратка. Не исках да свършва. 

Още: Тук

Разбира се има и много други книги, които само като погледнем предизвикват в ума ни летни и плажни картини. За жалост, когато погледнах списъка си с прочетени книги и тези, които ме очакват на рафта, осъзнах, че този тип летни четива някак сив повечето случаи кротко си чакат реда на рафта. Но за тях ще пиша в темата, която съм отредила на книгите, които съм планувала да чета до края на лято 2016 г. Сега предлагам на вашето внимания ббонус препоръки на книги, които съм сигурна, че повечето от вас ввече са чели, но все пак...

 

Бонус препоръки: 

В сезонът на горещите страсти и любовта, няма как да минем и без романтичните романи. В този ред на мисли, Сюзън Елизабет Филипс, Саманта Йънг и Кристина Лорен, винаги са добър избор. Романите на тези три авторки могат да бъдат безкрайно леки и очарователни четива, могат да бъдат и доста страстни и драматични, но едно е сигурно - винаги ни дават балансирана доза любов и романтиката. Сигурна съм, че авторките са ви доста добре познати, но тази, която искам да препоръчам е една моя много любима авторка. Става дума за Джули джеймс и няма как да не препоръчам романа й "Неочаквано едно лято...", който Ибис издадоха на 1 декември миналата година, което си беше доста необичайно време, защото "Неочаквано едно лято" е перфектното четиво за летните месеци. Ревюто ми за книгата може да прочетете на следния линк: тук  Този месец излезе и трета книга от поредицата "FBI/US Attorney" - "През онази нощ...", като първото изречение от антотацията: "Една история за пропусната възможност и последвала повторна среща…." лично на мен ми звучи доста обещаващо и загадъчно. Типично в стила на авторката и тук главната героиня е замесена в света на правото, но този път е само студентка. Главният герой пък е компютърен хакер, което автоматично прави нещата доста интересни.:)

"Горещи тайни" от Лиса Рене Джоунс доста подходяща за четене през летния сезон. Освен богата на "горещи тайни", книгата е богата и на "горещи страсти", което е нормално за един любовен роман и опредеено работи в нейна полза :)
Добрата новина е, че освен любовна история, в книгата има и сюжетна линия с нотка на трилър и това беше причината да продължавам да чета. Нещото, което ми допадна много бяха диалозите между главните герои, които бяха доста свежи всъщност. Почти напълно изчестени от стереотипни баналности или поне натрапчивите такива. 

Няма как да не спомена и една от най-завладяващите книги излезли напоследък и съответно една от любимите ми изобщо. Това е "Гневът и зората" от Рене Ахдие. Книгата е просто прекрасна и съчетава в себе си всичко, което трябва да притежава една книга. Не мога да опиша книгата, нито да ви изредя всички причини поради, които си струва да я прочетете, но знам със сигурност, че успя да ми стане също така любима колкото "Хиляда и една нощ", а това говори много. Препоръчвам книгата на всички фенове на Шехерезада и историите й, на почитателите на ориенталските приказки, а също и на тези от вас, които просто искат да прочетат една романтична история с вълшебна атмосфера: 

Гневът и зората

„Ангелско нашествие“ е главозамайваща битка на живот и смърт между хора и ангели-властелини, изпълнена със зверски убийства, жажда за кръв и доминация, изненадващи обрати, изпитания, нестихващо напрежение и екшън. Стилът на авторката, подкрепен от новаторското изграждане на ангелския образ, умело развитите герои с техният порив към саможертва, упорство и преданост, превръщат книгата в едно завладяващо и пристрастяващо четиво. Абсолютно зашеметяващо – физически, умствено и спиритуално!

Още:тук

"Морето и спокойствието" е чудесна книга и не можах да се сдържа да не я препоръчам. Едновременно навява тъга и меланхолия, но и едно стаено спокойствие. Смятам, че Катя Милей е успяла да създаде една много тъжна, но и вдъхновяваща история за силата на духа, за победата над миналото и триумфа над съдбата. 

Морето на спокойствието

Обикновено вторите книги от поредици никак не ми допадат, винаги са с нещо по-малко от първата книга, която обикновено ми е харесала страшно много. Е, да, "Двор от рози и бодли" ми хареса, не отричам, но "Двор от мъгла и ярост" ми даде точно това, което ми липсваше в първата книга, а именно главен мъжки персонаж, в който да се влюбя и още нещо... И ако Тамлин не успя да спечели симпатиите ми в пилотната книга, то във втората загуби и малкото натрупани точки. Книгата си има от всичко по много: напрежение, динамика, страст, разкрития и доста обрати и... Рис. Не съм сигурна дали щеше да ми хареса толкова без Рис, но с негова помощ книгата влезе право в челната тройка в личната ми класация. 

Преди помалко от седмица прочетох "Скотланд Стрийт" от Саманта Йънг, която е последната книга от поредицата "Дъблин Стрийт" и един задоволителен завършек на една сага, ако мога така да я нарека. Ако в първите 2-3 книги водеща бе силната и страстна любов, то в последните две несъмнено водеща фигура е семейството. То е това, което в основна степен ни изгражда като личности и според мен семейството, което успява да създаде Саманта Йънг и което се разрастваше с всяка следваща книга, се превърна в най-сплотеното "племе", най-здравото "цяло", което съм срещала досега, в която и да е книга. Това е, което задържа мен като фен на поредицата. 

"Ясновидците" от Либа Брей носи типичните черти на криминален роман, примесен с паранормални елементи, но притежава някаква допълнителна мистика в себе си. Много ми хареса! Имах нужда от нещо точно толкова разтърсващо. 

Още: Тук

Тук е мястото да спомена, че пред два дни прочетох разказа на Либа Брей "Последна съпротива в "Синегор"" и засега е сред най-добрите в сборника "Летни дни и летни нощи". Отново има намеса на паранолмални елементи и отново се усеща онзи характерен стил на авторката, която кара кожата ми да тръпне от напрежение, докато очаквам да разбера какво следва. 

 

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Кой е тук?

В момента има 68  гости и няма потребители и в сайта

Търсене

Полезни страници

 

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved