image image image image
„Севилското причастие” от майстора на интелектуалния трилър Артуро Перес-Реверте Тайнствен хакер, който успява да се промъкне в самото сърце на Ватикана, убийства, скрити под булото на нещастни случаи и един изискан свещеник, който е изпратен да ги разследва
„Характери“ на Теофраст излизат в четвърто, преработено издание Макар и написана преди 2300 години, „Характери“ (ИК „Изток-Запад“) е актуална и до днес. В нея известният гръцки философ Теофраст описва тридесет типа отрицателни човешки характери. Книгата на Теофраст е неподвластна на времето, включително и заради реалните човешки образи, представени в нея.
Брат Ателстан и сър Джон Кранстън се изправят срещу пиратство, държавна измяна и неумолимо отмъщение в новия роман на Пол Дохърти “Кървава светлина” Петата книга от поредицата “Скръбните мистерии на брат Ателстан” ни отвежда на борда на британска флотилия, чиято задача е да се бори с френските пиратски кораби   „Дохърти е маестрото на средновековния криминален роман” сп. „Букс”
„Където някога вървяхме” – един от задължителните романи на ХХI век Шел Вестьо Където някога вървяхме 978-619-161-115-7 608 стр., 19.99 лв., изд. Персей роман, съвременна европейска проза, сага превод Росица Цветанова  

Спечели с нас!

Goodreads Tag

Нямам идея от къде е дошла идеята за таг-а, но видях този на Павлина Грънчарова и реших и аз да пробвам да направя такъв. Оказа се доста забавно начинание. Тагвам Ралица от RoseRed's world Blog, Любомира от Books & stuff ,  Екатерина от My_Life: Книжен блог и Теми от Writing is fun, и, разбира се, всеки който желае да направи таг-а :)

 

1. Коя беше последната книга, която маркирахте като прочетена?

Вчера завърших част 3 от „Никога, никога“ от Колийн Хувър и Тарин Фишър. Най-накрая „загадката“ беше разплетена. Всъщност прочетох 2-ра и 3-та част една след друга, благодарение на момичетата от The Diary Of A Book Junkie.

2. Кои са книгите, които четете в момента?

„Краят на вечността“ от Айзък Азимов, „Ферма за лица“ от Стивън Крос и „Слънчогледите“ от Явор Цанев, като основно наблягам на първата. Останалите две чета при подходящо настроение.

3. Коя книга добавихте последно към списъка си за четене?

In the City of Falling Stars by Chris Tusa . Мисля, че беше заради участието ми в един giveaway за книгата в goodreads. Последната книга, която в действителност ме заинтригува и добавих в „to read“ списъка ми беше „Последните българи“ от Делиян Маринов.

4. Коя е следващата книга, която сте запланували да прочетете?

Практически всяка книга, която е в списъка “to-read” е запланувана като следваща за четене. Трябва да разиграя томбола, за да избера коя да започна. Всъщност рядко си позволявам да си правя такива планове, тъй като на месец излизат средно от 5-7 книги, които ми грабват вниманието и често изпреварват такива, които си чакат реда от месеци.

5. Използвате ли системата за оценяване на Goodreads?

Разбира се, че я използвам, дори в повечето случаи, когато по една или друга причина не успея да напиша ревю, се задоволявам само с оценка на книгата. Единствено не ми допада, че няма средни оценки като 3.5 звезди или 4.5 звезди, с които най-често ми се иска да оценявам книгите, които чета. В такъв случай просто вписвам тази реална оценка в ревюто.

6. Изпълнихте ли своето читателско предизвикателство за 2016 година?

Остават ми 4 месеца до края на годината и имам още около 30 книги. Дали ще успея? Кой знае, но пък какво предизвикателство би било ако изпълня предизвикателството си месеци преди крайния срок…

7. Имате ли wishlist?

Да, наброява над 340 заглавия. Засега.

8. Коя е следващата книга, която планирате да си купите?

Най-вероятно ще се спра на "Роклята" от Софи Никълс и "Жупел за закуска" от Тейтъм Флин, защото от издателство Ciela обявиха новата си промоция.

9. Имате ли любими цитати, който обичате да споделяте?

Всеки ден споделям безброй цитати, но любими точно нямам. Постоянно се появяват нови и нови пленителни цитати от книги, които започвам да чета. Наскоро например си харесах цитат от "Парченца от нашия живот" от Хелън Дънбар:

"Защото понякога да искаш е толкова хубаво, колкото и да имаш..."

 

10. Кой е любимият ви автор?

Всъщност нямам такъв, просто има автори, на които наблягам в определен период от време. Примерно напоследък чета доста книгите на Сара Дж. Маас и Колийн Хувър, Саманта Йънг и Сюзън Елизабет Филипс. Запалила съм се и по Рей Бредбъри и Айзък Азимов от чиито идеи съм очарована. Ришел Мийд, която принципно си ми е любимка, май скоро ще си възвърне славата с "Бляскавият двор". :)

11. Присъединили ли сте се към някои групи?

Още през 2011, когато се и присъединих към goodreads явно съм се присъединила към 10-на групи, но не следя активността на никоя от тях. Всичко, което ме вълнува и интересува виждам в активността на контактите ми там.

12. Колко книжни рафтчета (bookshelves) имате в Goodreads?

– read, currently reading и to-read и още няколко жанрови, които всъщност не ползвам.

Вход / Изход

Кой е тук?

В момента има 118  гости и няма потребители и в сайта

Търсене

Полезни страници

 

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved