image image image image
„Остров за двама“ – любовна лирика от победителя в конкурса „Горчиво вино“ Димитър Христов Димитър Христов
ОСТРОВ ЗА ДВАМА
978-619-235-034-5, 96 стр.
Изд. Изида
10 лв. Поетичната книга „Остров за двама“ на Димитър Христов (издание на „Изида“) е резултат от спечелената първа награда в Петия национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ (2018).
Любовта на Ботев разкрита в книга За първи път жените вдъхновителки на поета излизат от сянката на забравата
Христо Ботев
До моето първо либе
издание на „Персей”
160 страници, с цветни илюстрации, твърда подвързия
14.99 лв.
978-619-161-193-5
Новата книга на Хули Леонис разкрива всички аспекти на понятието „любов“ Очевидната скрита истина за любовта
Хули Леонис

Дата на излизане: 28 ноември2019 г.
Дизайн на корицата: Биляна Славкова
ISBN:978-954-2962-63-24  Обем: 208 с.
Корица: мека
Формат: 13 х 20 см 4 Цена: 11,99 лв.
„Егмонт“ издава предисторията на хитовия сериал „Ривърдейл“ Поредицата стартира у нас месец след световната премиера на книгата  

Спечели с нас!

Goodreads Tag

Нямам идея от къде е дошла идеята за таг-а, но видях този на Павлина Грънчарова и реших и аз да пробвам да направя такъв. Оказа се доста забавно начинание. Тагвам Ралица от RoseRed's world Blog, Любомира от Books & stuff ,  Екатерина от My_Life: Книжен блог и Теми от Writing is fun, и, разбира се, всеки който желае да направи таг-а :)

 

1. Коя беше последната книга, която маркирахте като прочетена?

Вчера завърших част 3 от „Никога, никога“ от Колийн Хувър и Тарин Фишър. Най-накрая „загадката“ беше разплетена. Всъщност прочетох 2-ра и 3-та част една след друга, благодарение на момичетата от The Diary Of A Book Junkie.

2. Кои са книгите, които четете в момента?

„Краят на вечността“ от Айзък Азимов, „Ферма за лица“ от Стивън Крос и „Слънчогледите“ от Явор Цанев, като основно наблягам на първата. Останалите две чета при подходящо настроение.

3. Коя книга добавихте последно към списъка си за четене?

In the City of Falling Stars by Chris Tusa . Мисля, че беше заради участието ми в един giveaway за книгата в goodreads. Последната книга, която в действителност ме заинтригува и добавих в „to read“ списъка ми беше „Последните българи“ от Делиян Маринов.

4. Коя е следващата книга, която сте запланували да прочетете?

Практически всяка книга, която е в списъка “to-read” е запланувана като следваща за четене. Трябва да разиграя томбола, за да избера коя да започна. Всъщност рядко си позволявам да си правя такива планове, тъй като на месец излизат средно от 5-7 книги, които ми грабват вниманието и често изпреварват такива, които си чакат реда от месеци.

5. Използвате ли системата за оценяване на Goodreads?

Разбира се, че я използвам, дори в повечето случаи, когато по една или друга причина не успея да напиша ревю, се задоволявам само с оценка на книгата. Единствено не ми допада, че няма средни оценки като 3.5 звезди или 4.5 звезди, с които най-често ми се иска да оценявам книгите, които чета. В такъв случай просто вписвам тази реална оценка в ревюто.

6. Изпълнихте ли своето читателско предизвикателство за 2016 година?

Остават ми 4 месеца до края на годината и имам още около 30 книги. Дали ще успея? Кой знае, но пък какво предизвикателство би било ако изпълня предизвикателството си месеци преди крайния срок…

7. Имате ли wishlist?

Да, наброява над 340 заглавия. Засега.

8. Коя е следващата книга, която планирате да си купите?

Най-вероятно ще се спра на "Роклята" от Софи Никълс и "Жупел за закуска" от Тейтъм Флин, защото от издателство Ciela обявиха новата си промоция.

9. Имате ли любими цитати, който обичате да споделяте?

Всеки ден споделям безброй цитати, но любими точно нямам. Постоянно се появяват нови и нови пленителни цитати от книги, които започвам да чета. Наскоро например си харесах цитат от "Парченца от нашия живот" от Хелън Дънбар:

"Защото понякога да искаш е толкова хубаво, колкото и да имаш..."

 

10. Кой е любимият ви автор?

Всъщност нямам такъв, просто има автори, на които наблягам в определен период от време. Примерно напоследък чета доста книгите на Сара Дж. Маас и Колийн Хувър, Саманта Йънг и Сюзън Елизабет Филипс. Запалила съм се и по Рей Бредбъри и Айзък Азимов от чиито идеи съм очарована. Ришел Мийд, която принципно си ми е любимка, май скоро ще си възвърне славата с "Бляскавият двор". :)

11. Присъединили ли сте се към някои групи?

Още през 2011, когато се и присъединих към goodreads явно съм се присъединила към 10-на групи, но не следя активността на никоя от тях. Всичко, което ме вълнува и интересува виждам в активността на контактите ми там.

12. Колко книжни рафтчета (bookshelves) имате в Goodreads?

– read, currently reading и to-read и още няколко жанрови, които всъщност не ползвам.

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Кой е тук?

В момента има 74  гости и няма потребители и в сайта

Търсене

Полезни страници

 

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved