image image image image
„Остров за двама“ – любовна лирика от победителя в конкурса „Горчиво вино“ Димитър Христов Димитър Христов
ОСТРОВ ЗА ДВАМА
978-619-235-034-5, 96 стр.
Изд. Изида
10 лв. Поетичната книга „Остров за двама“ на Димитър Христов (издание на „Изида“) е резултат от спечелената първа награда в Петия национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ (2018).
Любовта на Ботев разкрита в книга За първи път жените вдъхновителки на поета излизат от сянката на забравата
Христо Ботев
До моето първо либе
издание на „Персей”
160 страници, с цветни илюстрации, твърда подвързия
14.99 лв.
978-619-161-193-5
Новата книга на Хули Леонис разкрива всички аспекти на понятието „любов“ Очевидната скрита истина за любовта
Хули Леонис

Дата на излизане: 28 ноември2019 г.
Дизайн на корицата: Биляна Славкова
ISBN:978-954-2962-63-24  Обем: 208 с.
Корица: мека
Формат: 13 х 20 см 4 Цена: 11,99 лв.
„Егмонт“ издава предисторията на хитовия сериал „Ривърдейл“ Поредицата стартира у нас месец след световната премиера на книгата  

Спечели с нас!

End of Summer Book TAG

Благодаря на Рали от RoseRed's world Blog за таг-а. Който все още не е направил таг-а, нека се чувства поканен. ^^

Оказа се, че доста се забавлявам, докато правя тагове, така че май ги обичам. С този малко се позабавих и то само защото забравих да го публикувам. :D 

Лятото е към края си и е време за книжна равносметка. :) Оказа се, че това лято не съм била особено продуктивна и съм прочела едва 21 книги, но затова пък повечето си заслужаваха. 

Без излишни фанфари, започвам...

1.Изгревът на лятото: Книга, която нямаше търпение да прочетеш през лятото.

Мисля, че единствената книга, която си набелязах беше "Писма до мъртвите с любов". Стоеше на рафта в продължение на няколко месеца и ме гледаше укорително, во зада бъда честна, нестандартната тема доста ме заинтригува още щом прочетох анотацията за първи път. Да не забравя и продължението на "Двор от рози и бодли" - "Двор от мъгла и ярост". Рис трябваше да бъде героят в тази поредица. Друг вариант бе просто неприемлив. 

2.Прекалено топло, за да изляза: Книга, заради която прекара целия ден вкъщи.

Изключително рядко ми се случва да прочета книга за един ден, колкото и да ми е интересна. Единствено стихосбирките правят изключение. Това лято успях да прочета единствено 3-та част на "Никога, никога" от Колийн Хувър за броени часове. Разбира се, малкият обем изигра голяма рола, но и нямах търпение да стигна до края на заплетената мистерия.

3.Летен плажен бар: Най-динамичната и пълна с обрати книга, заради която би избрал да прекараш вечерта вкъщи, вместо да излезеш с приятели.

Рядко динамиката и напрежението в една книга са в перфектна симбиоза. Като си погледна списъка с прочетени книги, не само от лятото, мисля, че единствената книга от това лято, за която се сещам, и която изпълнява и двете условия е "Ангелско нашествие" от Сюзън Ий и може би първата част на "Никога, никога". 

4.Летен road trip: Книга, която чете в колата по време на път/ по време на ваканция.

"Летни дни и летни нощи" ме съпътстваше по целия път до морето, по време на целия ми престой там и на връщане.

5.Студена лимонада: Книга, чието начало не хареса, но в която постепенно се влюби.

Може би трябва да посоча антологията "Летни дни и летни нощи". Не започна много силно с първите 4-5 разказа, но оттам-нататък почти всички ми станаха любими.

6.Охлаждащ Starbucks: Книга, подходяща повече за студени пролет, есен, зима.

Без да се замисля посочвам "451 градуса по Фаренхайт". Книгата не беше никак лоша, но някак си се чувствах отцепена от пространството и времето, докато я четях, а това не е много желан резултат през лятото. Въпреки това несъмнено горещо заглавие, по-скоро ме побиваха тръпки от тази книга. Не съм сигурна за кой сезон е подходяща тази книга, но не е летният със сигурност.

7.Слънчево изгаряне: Книга, която прочете през лятото и определено не ти хареса.

И разбира се, "Ние" от Евгени Замятин. Мозъкът ми беше тотално перфориран след прочита на романа. Не, не ме разбирайте погрешно, всъщност има страхотен замисъл, но всичките тези излишъци от думи, мислени и писани сякаш в транс, поставят доста бариери пред осъществяване връзката читател - автор. 

8. Слънчасване: Книга от която очакваше повече и ти беше трудно да завършиш.

Изпитах и доста големи трудности и с "Дивашка жътва", но просто се получи така, че ми беше трудно да се слея с атмосферата и да вникна между редовете. Отне ми по повече от месец, за да довърша книгата. Беше си цяло премеждие, но мисията е успешно изпълнена.

9. Диня и пъпеш: Книга, която ти разкри сочни тайни и те остави без думи.

Чак без думи... Много от прочетените книги са страхотни, но не ме оставиха безмълвна. Определено заинтригувана от "Ферма за лица", любопитна - от това какво ще се случи в продължението на "Двор от мъгла и ярост" и се чудя дали ще бъде издаден на бъгарски зимният вариант на "Летни дни и летни нощи". :)

10. Дъжд и хамак: Любимият цитат който прочете и те накара да философсваш.

"Не е лесно човек да загуби нещо. А защо понякога преживяваме загубата по-тежко от друг път?" 

Ава Дилийра, "Писма до мъртвите с любов"

11. Златно слънце: Най-слънчевата и лятна корица на която попадна

Мисля, че мнението ми не се различава много от това на повечето читатели и посочвам корицата на антологията "Летни дни и летни нощи". Не се сещам за по-лъчезарна корица, която да носи такава лятна емоция на книга издадена това лято.

12. Лятна любов: Книга която би препоръчал/а отново и отново заради емоцията която носи.

Ровя се из архива, мисля, мисля... Ами отново избирам "Двор от мъгла и ярост" точно заради цялостната емоция, която изпитах докато четях книгата и силния заряд, който носи книгата.

13. Залезът на лятото: Книгата с най-красив финал

Красив финал... По-скоро не. Интригуващ и запомнящ се финал - това е друго нещо. "Краят на вечността" определено остави много въпроси, на които бих могла да си отговоря и сама, но някои неща май е по-добре да си останат загадка.

И така, това беше от мен засега. Ще се постарая до края на годината да си прочета всичките 30+ книги, които ме очакват, пък защо не и повече. А догодина с нов късмет нека са поне 30. :)

В момента чета "Прикачен" и "През онази нощ" и силно се надявам, че мозъкът ми няма да стане на пихтия докато ги прочета. Стискам си палци да успея да измъдря по едно сносно ревю на книгите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Кой е тук?

В момента има 62  гости и няма потребители и в сайта

Търсене

Полезни страници

 

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved