ИК "Хермес" представя: МАЛЪК НАРЪЧНИК ПО ЛЮКА Един датчанин в търсене на щастието по света от Майк Викинг

стр. 288

цена 19,95лв.

ISBN 978-954-26-1803-4

 

         След над половин милион продадени екземпляра от „Малък наръчник по хюга“, Майк Викинг се завръща с нова книга, в която разкрива малки тайни за щастието, събирани от всички краища на света.

„Малък наръчник по люка“ излиза на 20 март – Международен ден на щастието, а на 26 март бестселъровият автор пристига в България, за да се срещне с многобройните си почитатели в нашата страна.

 

Заповядайте на среща разговор с Майк Викинг, автор на „Малък наръчник по хюга“ и „Малък наръчник по люка,

 в София и Пловдив.

 

·        София

·       

27 март, вторник, 18,30 ч., Книжен център „Гринуич“, бул. „Витоша“ 37

 

·        Пловдив

28 март, сряда, 18,00 ч., Културен център „Тракарт“, подлез „Археологически“

 

 

Майк Викинг

 

 Работата ми като изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген се състои в това да измервам,

да формулирам и да създавам щастие.

 

Майк Викинг е изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген и водещ експерт по въпросите на щастието. В работата си за по-доброто разбиране на щастието, субективното благополучие и качеството на живот, Майк пътува до множество места по

цял свят, за да открива и изследва глобалните тенденции на жизнената удовлетвореност. Само човек, напълно отдаден на щастието, би могъл да седи в кафенета в различни точки на света и да брои усмивките на минувачите!

 

Малък наръчник по люка

 

Никой не знае повече за щастието – или както датчаните го наричат: lykke (люка) – от Майк Викинг, изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген и автор на световния бестселър „Малък наръчник по хюга“. Макар да вярва, че можем да научим много от датчаните как да се радваме на малките неща, той е убеден, че ключовете към щастието се намират на много места по света.

В този наръчник Майк Викинг ни повежда на пътешествие в търсене на тези ключове. Любопитните идеи и практики от всички краища на планетата – от Япония и Австралия до Холандия и Великобритания, ни предоставят лесноприложими идеи как да намерим повече хармония и смисъл в ежедневието си.

В „Малък наръчник по люка“ ще намерите интересна информация и полезни съвети: как да се сближите със съседите и вземате дейно участие в местната общност; как да се забавлявате напълно безплатно; как да повишите щастието си в ежедневието; как да помагате на останалите да са щастливи.

Независимо дали ще се включите в благотворителна инициатива, или ще сторите спонтанен акт на добрина, тази книга ще ви подтикне да внесете повече люка не само в своя живот, но и в живота на другите.

 

 

 

 

Цитати

 

***

Приятната топлина на мартенското слънце, греещо над красивите заснежени планински върхове, много се доближава до идеята за щастие.

 

***

В почти всички култури по света огънят и храната събират хората. А понякога трябва да запалим просто една свещ, за да създадем усещане за сплотеност на масата за вечеря.

 

***

…богатството не се равнява на размера на банковата сметка, а зависи от силните ни връзки с другите хора, здравето на близките ни и благодарността за това, което имаме.

 

 

***

Подобно на повечето неща, колкото повече притежаваме от дадено нещо, толкова по-малко радост ни носи то.

 

***

...идеалният летен следобед включва книга и одеяло, постлано под сянката на някое дърво.

 

***

Всички родители по света желаят за децата си едно и също нещо: да са здрави. Когато сме здрави, можем да се забавляваме, да се впускаме в приключения и да търсим щастието.

 

***

Развита държава не е тази, в която бедните притежават автомобили, а тази, в която богатите използват обществения транспорт.

 

***

Поемате дълбоко дъх и дробовете ви се изпълват с влажен, свеж въздух. Листата на дърветата имат онзи неповторим цвят от първите седмици на пролетта, а слънчевите лъчи се прокрадват през тях, докато бавно вървите из гората.

 

***

Четенето на книги като начин да се помогне на хората да разрешават житейските си проблеми, съществува отдавна. Още в Древен Египет и Гърция са вярвали, че книгите притежават лечебна сила, и над вратите на библиотеките имало специални надписи, които информирали посетителите, че пристъпват на място за изцеление на душата... Казано по-просто, четенето е...психотерапия.

***

Не само обществото става по-щастливо, когато сме загрижени един за друг. Ние самите се чувстваме по-добре.

 

 

 

***

Хората не могат да бъдат истински щастливи, ако нямат усещането,

че сами направляват живота си.

 

 

 

You have no rights to post comments

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved