Спечели с нас!

image
*
image

Прея и „Всички наши места“ получиха признание от читателите и от авторката на световния бестселър

Вчера, 13 декември, в Литературен клуб „Перото“ се състоя среща с Прея и с режисьора на видеото към песента й „Всички наши места“ – Бойко Щонов. В последния ден от Коледния панаир на книгата издателство „Ентусиаст“ покани почитателите на историята за Финч и Вайълет на разговор за теми, които вълнуват всички ни – за това колко важна роля в живота ни имат подкрепата, приятелството и любовта и как разбирателството между поколенията променя съдби. Фокусът беше и върху музиката, вдъхновена от романа на Дженифър Нивън и създадена от Прея и Монте Мюзик.

 

Само преди две седмици книгоманите определиха „Всички наши места“ за най-добрия роман в жанра Young/Adult литература за 2015 г. и книгата спечели първата награда на най-влиятелната и престижна платформа за книги в световен мащаб – Goodreads.

 

Романът „Всички наши места“ заплени и Холивуд, където вече се работи по неговата екранизация, като засега е ясна актрисата, която ще изиграе Вайълет – Ел Фанинг. Очакваме да разберем кой ще изиграе Финч. Сценарият за филма за щастие е поверен в изключителните писателски ръце на Дженифър Нивън. Очакваме кинообразите на Финч и Вайълет да се появят през 2017 година, за когато е обявена премиерата на филма.

На срещата в „Перото“ гостите за първи път видяха и мейкинг видеото от снимачните дни и процеса на работа по аудио-визуалния проект „Всички наши места“. В него, а и на самото събитие, Прея определи книгата като книга-кауза, посланията в която определено си струва да бъдат споделяни и обсъждани. „Понякога е достатъчно да си спомниш, че винаги има надежда и план Б, за да продължиш напред“, каза талантливата певица.

И двамата с Бойко Щонов споделиха, че е важно тийнейджърите да бъдат себе си, да харесват своята другост и да вярват, че да бъдеш различен е напълно нормално и винаги ще се намери някой, който да споделя твоите ценности, усещания за света и интереси.

 

Всичко това е синтезирано и в посланието на песента на Прея „Всички наши места“, а видеоклипът към нея предава емоцията чрез най-подходящите картини. Ето защо на писателката, която накара тийнейджърите и родителите по света да се погледнат с нови очи – Дженифър Нивън, не беше нужно да учи български език и да разбира текста на „Всички наши места“, за да се впечатли и вдъхнови от музиката и гласа на Прея и от кадрите, с които Бойко Щонов избра да илюстрира тази песен. Преди броени дни Дженифър Нивън изрази своя възторг и искрено вълнение с лично послание до Прея.

Междувременно певицата подготвя английска версия на „Всички наши места“, която съвсем скоро ще стане факт. Така книгата, която завладя сърцата на хората в над 40 страни, ще има свой подходящ саундтрак за всички почитатели на Финч и Вайълет по света.

 

Чуйте песента и вижте видеоклипа към нея:

http://www.vbox7.com/play:bedf7c9883

https://www.youtube.com/watch?v=VByRFi7MEyw

 

 

Описание снимки:

 

Снимка 1: Книгата „Всички наши места“, която вдъхнови младата изпълнителка Прея.

Снимка 2: От ляво надясно: Бойко Щонов, Весела Венчева и Прея по време на официалната част на събитието.

Снимка 3: Талантливата изпълнителка Прея представи новата си песен „Всички наши места“ и видеоклипа към нея.

Снимка 4: Бойко Щонов, режисьор на видеоклипа към песента „Всички наши места“.

Снимка 5: Бойко Щонов, Весела Венчева и Прея в разговор за „Всички наши места“ – книга, песен и видеоклип.

Снимка 6: Бойко Щонов дава автограф.

 

 

Снимки: НДК

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Търсене

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved