Спечели с нас!

"Походът на книгите"

 

За поредна година книжарници „Хермес“ се присъединяват към националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“. През месец април има две знакови дати, свързани с четенето и книгите. 

2 април е рожденият ден на великия датски писател Ханс Кристиан Андерсен и се чества като Международен ден на детската книга. На 23 април, макар и в различни години, умират Шекспир и Сервантес, а от 1995 година ЮНЕСКО отбелязва датата като Световен ден на книгата и авторското право.

Походът на книгите е насочен към сърцата на читателите и между 2 и 23 април с поредица от събития и активности ще се опитаме отново да напомним, че четенето е полезно, приятно и винаги модерно. Акцентът на книжарници „Хермес“ е към най-малките. Любовта към четенето и грамотността е от изключителна важност за младите хора, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят. На 2 април във всички книжарници от веригата детските книги ще се продават с 20% отстъпка под мотото на Асоциация „Българска книга“: Подарете на детето си книга – подарете му празник!

Специално събитие е подготвено в Пловдив – група ученици от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Олга Скобелева“ ще гостуват в книжарница „Хермес – Централ“. Програмата включва четене, рисуване и приказна викторина, а водещи ще са двете млади авторки Евгения Танева и Ванина Божилова. Двете момичета дебютираха преди дни с първата си книга – „Ръката на съдбата“, и ще се опитат да предадат своята любов към книгите и на по-малки читатели.

През април се планират и други културни събития. В книжарници „Хермес“ и с тяхното съдействие ще се организират срещи с популярни и любими автори из цялата страна. Предвиждат се представяния на новите книги на Деян Енев, Димо Райков, Светозар ГледачевСветла Балтова, Капка Георгиева,Александър Чобанов...

Книжарници „Хермес“ предвиждат още една изненада за април: специален гост през месеца ще е издателство „Колибри“, чиито книги ще се продават във всички обекти с 20% отстъпка.

За финала на Похода на книгите отново ще има изненада – отстъпка от 20% за всички книги от български автори ще зарадва читателите, а процентът е знаков – толкова е ДДС-то на книгите в България. За пореден път призоваваме българските политици – и нови, и стари, да обърнат внимание какво е отношението към книгите в Европа.

    Присъединете се към нас в Похода на книгите. Нека заедно споделим радостта от четенето!

 

 

 

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Търсене

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved