Спечели с нас!

image
*
image

“Отблизо с J.V.K.” – интервю by The Crazy Admins

1.Кога за пръв път изпита желание да пишеш ?

 

О! Ами бях наистина много малка, спомням си, че от дете още разправях странни неща на мама и тя много ми се радваше. След това, когато се научих да пиша започнах да си „дописвам“ детските, които бях гледала през деня. По късно, когато речника ми се обогати не съм спирала да пиша. Винаги има нещо върху, което да работя.

2.Музата често ли те “навестява” или по-скоро имаш както силни творчески периоди ,така и такива на затишие ?

Винаги съм във вихъра на творенето. Дали ще рисувам някаква картина, пиша или ще правя корици за издателство няма значение, просто винаги се работи над нещо свързано с изкуството.

3.Коя книга бе най-голямо предизвикателство да напишеш ?

Black Lace. Това е първата изцяло написана от мен на английски книга. Преди това съм писала къси разкази и прочее, но това ми е първата написана на английски език пълна книга.

4.Знам ,че повечето автори, и изобщо творците, казват че всичките им творби са им еднакво любими, но сподели все пак коя от твоите ти е най на сърце (честно) ?

Опредено ще е „Черна Дантела“. Наистина тя е много важна за мен.

5.Кака стана ,така че се свърза с издателството ?

Запознах се с издателката ми преди да разбера, че тя всъщност е издател. Един ден си говорехме за книгите ни и й споделих, че мечтата ми е да ме преведат в България и тя ме взе под крилото си, за да може да осъществя мечтата си.

6.Има ли някой от роднините ти който не одобрява това, че отделяш толкова време на писането ?

Първо изчаках книгата ми да излезе на пазара и една няколко месеца след като вече беше в продажба показах paperback копие на родителите си. Баща ми и майка ми бяха много впечатлени. Те винаги са ме подкрепяли, така, че не съм имала проблеми.

7. Случвало ли се е писането да ограничава по някакъв начин социалния ти живота или по-скоро ти помага ?

Аз не излизам много. Писането не ограничава социалния ми живот, напротив притъпява болката от липсата на такъв. Не ми липсват хората, не изпитвам нужда да съм сред тях. Харесва ми самотата, обичам да съм на сама, на спокойствие.

8.В момента подготвяш ли някоя нова книга или поредица ? Ако да – сподели нещо за нея ?

В момента се редактира „Червена Луна“ книга втора от „Пътищата на духа“, третата книга я пиша, както и съм започнала четвъртата. Също работя и над “Изоставен”, „Забранен“ книга 2, когато смятам, че няма да се приеме особено добре, както и над „Sovereign Pleasures” книга 1, също както „Забранен“ темата на поредицата е насочена към „Разбития свят“, постапокалиптична, силно изразена хомосексуална тематика, с много насилие и силен език.

9. Познаваш ли лично някой друг млад и талантлив български или чуждестранен автор ?

Да. В България има едно момче, което мисля, че всички познавате, но няма да споделя името му, тъй като не знам дали той иска да се знае на този етап, че пише. Дълбоко съм влюбена в умението му да напоява всяка написана дума с дълбоки чувства.
Кати Рочхолц е една много талантлива американска писателка. Често сравняват едната й поредица, тази за Кати Лили с Хари Потър, което според мен е ужасна загуба. Да, има няколко допирни точки, но ако трябва да сме честни съм чела поредици от различни автори на различни издателства, които са абсолютно едни и същи. И въпреки това са страшно известни и хората ги четат… Не ми го побира ума :/

10. Какъв тип литература предпочиташ ? Кои са любимите ти книги и автори ? Учила ли си се от творчеството на някой конкретен автор ?

Честно казано не мога да отговоря на този въпрос, защото не знам дали съм се учила от някой. Аз пиша от много малка и авторите, които сега харесвам и познавам не са били с мен в началото.
За любима книга, трудно мога да кажа, защото е вълни, зависи според настроението.

11. Четеш ли книги на български автори ?

Освен класическата литература – не. Опитах се, но има какво да се желае. Казвам го като читател повече от колкото като нещо друго. Смятам, че повече трябва да се наблегне на личното творчество от колкото на това да се преразказват клишета.

12. Според теб имат ли шанс българските автори да се наложат над чуждестранните автори в бъдеще ?

Надявам се. Аз успях в някаква степен да „изляза на вън“, защото не потърсих основа първо тук. В България пазара е страшно слаб, да не говорим, че хората първо гледат да се оплюят един друг вместо да си помогнат.

13.Какво би пожелала на младите хора, които обичат да пишат и имат мечта някой ден да станат известни автори ?

Ако наистина това е което желаете няма какво да ви спре. Ако е просто фаза или преходно желание – не започвайте, отказа и неуспеха ще ви погубят много бързо. Много е трудно да излезеш и да сбъднеш мечтите си и без мотивацията да избутате сами няма да стигнете да никъде и неуспеха ще ви срине.

 

Информация за J.V.K. и книгите й може да намерите на следните страници :

http://authorjvk.wordpress.com/

http://www.facebook.com/pages/Paths-of-the-spirit-series-by-JVK/164870300271661?fref=ts

http://www.goodreads.com/author/show/5304350.J_V_K_

https://itunes.apple.com/us/artist/j.v.-k./id478652853?mt=11

http://www.barnesandnoble.com/c/j.v.-k.

http://www.amazon.com/J.V.-K./e/B00AEB3822/ref=ntt_athr_dp_pel_1

 
 

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Търсене

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved