Спечели с нас!

Заповядайте на премиерата на "Метрополитен" на Андрей Захариев - 21 април в Книжен център Greenwich

Издателска къща ХЕРМЕС

има удоволствието да Ви покани на

премиерата на „Метрополитен“

отАндрей Захариев

 

На 21април (вторник) от 18,30 ч. в Книжен център Greenwichще се проведе премиерата на сборника с есета „Метрополитен“ от Андревй Захариев. Книгата ще представят Тони Николов и Деян Енев.

 

  Пълни с толкова хумор, но и с горчивина, написани в искрящ стил и с ерудитски размах (подобно на критическите размисли и афористичните определения на Хайне в „Пътуване по Харц“), колумнистките находки на Андрей Захариев са истинско удоволствие за духа. Игриво-пенливо и някак пътьом, въздушно и леко писани, писани сякаш по ботевски на коляно, писани сякаш в стадното българско пресичане на долината на Глупците (така наричам четвъртвековното мотаене на нещастното ни племе през българската Синайска пустиня!), тези текстове поразяват със своята актуалност, дълбочина и честност.

Недялко Славов

 

Андрей Захариеве доктор по философия, преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, а вече от почти едно десетилетие работи и като телевизионен журналист в БНТ – дългогодишен водещ и съавтор е на предаването „Библиотеката“, както и водещ на предаванията „Неделя Х 3“ и „История. ВG“. От две години е колумнист на Портал „Култура“. В момента води 6-серийната рубрика по БНТ „Имам да ти казвам нещо“, посветена на Васил Левски. Документалната поредица протича под формата на разговор между баща и син – водещия Андрей Захариев и 10-годишния Андрея.

 

Заповядайте на

премиерата на „Метрополитен“

от Андрей Захариев

21 април (вторник) от 18,30 ч.

Книжен център Greenwich

Очакваме Ви!

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Търсене

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved