Спечели с нас!

Мариела Гемишева представя: ВРЕМЕ И СТИЛ

Каним ви на уникално литературно-модно събитие и представяне на книгата „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век”, подписана от най-авангардната българска дизайнерка – Мариела Гемишева!


На 5 февруари ще се съберем в галерия „Структура“, за да се насладим на истински моден пърформанс. Ще се запознаем с младата певица и модел Ива Янкулова, която ни гледа предизвикателно от корицата на книгата. Повече за изданието ще ни разкажат Мария Василева, Даниел Ненчев и Кремена Димитрова. В компанията на студенти по мода и фешън блогъри, за чиято визия ще се погрижат Николай Тонев (коса) и Марина Младенова (грим).

Мариела Гемишева твори в областта на модния дизайн, пърформанса, инсталацията и обекта, преподава „Моден проект“ в Националната художествена академия. Известна с авангардните си идеи и смелите си експериментални решения, Гемишева вярва, че в модата трябва да избираш, а не да се подчиняваш. Провокацията е съществен елемент в нейните работи, а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства”. Носител е на множество престижни отличия, сред които три пъти наградата Златна игла на Българската академия за мода. „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“ извежда в хронологическа последователност основни етапи и характеристики на модата като социокултурен феномен, отчитайки динамиката на нейното развитие през целия ХХ век.

Галерия „Структура”, 5 февруари, вторник, 18:00 ч.

Заповядайте с коси (или настроение) в розово!

 
Събитието във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/336343596973142/
 

 

You have no rights to post comments

Вход / Изход

Търсене

Книги от български автори

image image image image image image image image image image image image image image image

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved