Ревю: "През онази нощ" (FBI/US Attorney, #3) от Джули Джеймс

 

 "През онази нощ..." засяга темата за хакерството, което незабавно ме заинтригува. Това е доста съвременна тема, доста застъпена в ежедневието ни. Честно казано да хакнеш Туитър, макар и в този случай да спада към импулсивните и детински постъпки, си е голямо нещо. Да те нарекат  "туитър терорист" и "обществена заплаха" определено не е шега работа. Понякога наранената гордост и честолюбие могат да имат пагубно въздействие върху разума на човек и той да върши щуротии. Е, Кайл Роудс определено постъпва глупаво посягайки на една от водещите социани мрежи, но напълно осъзнава грешката си, а 4-те месеца в затвора определено му помагат да осъзнае точно колко глупаво е било, а последиците не са по-малко пагубни.

Очаквах, че Кайл ще е поредното богаташко и разглезено синче, дразнещо самоуверен и без капка чувство за отговорност, но той се оказа приятна изненада. Наистина притежава самоувереност, определено е добър в това, което прави и се старае да гради живота си използвайки собствени сили и умения, без да се осланя на баща си, което е похвално. Той е типично чаровен и сексапилен, макар и не точно мой тип, но безспорно е ТИПЪТ на Райлин Пиърс и това е го доказва неоспоримата химия и целувката между тях през онази нощ преди 9 години, когато тя е все още само студентка по право, а той богат компютърен гений. Девет години по-късно двамата вече са израснали и надмогнали грешките от миналото, но привличането между тях не е минала история и трябва да получи своето подобаващо продължение.

Райлин е типичната силна, самоуверена, умна, амбициозна и независима главна героиня, която сме свикнали да срещаме в романите на Джули Джеймс. Тя е съвестна и принципна в работата си, не обича да смесва работата и личния живот, още по-малко ако става дума за нахаканият наследник на милиони Кайл Роудс, и особено след като се оказва ключов свидетел в нашумяло дело, с което се е заела. 

Свикнала съм в книгите на Джуи Джеймс любовната история да има точно толкова тежест, колкото и криминалната и макар, че тук романсът между Райлин и Кайл да беше повече от задоволителен, през цялото време имах чувството, че правосъдието води с една точка. Това, разбира се, не намали удоволствието ми от четенето, защото харесвам съдебни дела, разплитане на сложни и проблемни случаи, а тези паднали се на Райлин определено бяха тежка категория. 

Обожавам Джули Джеймс, обожавам романите й, които така плавно и естествено ме пренасят от света на прокуратурата и ФБР, в които винаги намира пролука любовта. В книгите на Джули Джеймс няма да откриете дразнещи главни героини, twisted сюжетни плотове или любовни триъгълници, които да натоварят излишно историята. Затова пък ще се любувате на страстни авантюри превърнали се в нещо повече и заплетени криминални случаи, ще се срещнете с много добре изградени главни герои и не по-малко интересни поддържащи персонажи, които пък често са главни герои или играят ключова роля в следващите книги.

Историята на Райлин и Кайл е повече от гореща и страстна. Истински пожар! Така че имам съобщение до почитателите на любовните романи: независимо дали сте чели романи с криминални елементи, независимо дали сте фенове на авторката или не, грабвайте книгата, отделете си един уикенд и просто се насладете на една блажена, вълнуваща и заплетена любовна история.

You have no rights to post comments

Търсене

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved