"Подарък от съдбата" и "Сватба през зимата" от Ан Грейси

Ан Грейси и поредицата и за "Сестрите Чанс" са новият скъпоценен камък в тиарата на историческите любовни романи, представящи ни един не толкова далечен, колкото различен за нас свят, робуващ на закони, правила и етикеция, които отдавна са спънка за обществото.

ISBN: 9789541703151
Издателство: Калпазанов
Година: 2017г.
Страници: 400 стр.
Размер: 13х20
Тегло: 0.3000 кг.
Корица: мека
Цветност: черно/бяла
Език: български

С главни герои, които сякаш не могат да спрат да кръстосват шпаги, непрестанно влизайки и излизайки от пререкания, първата книга "Подарък от съдбата" е главозамайваща смесица от авантюра, кипяща страст и нежна спонтанна любов. Тук видях сестринската и майчината любов в най-чист вид, защото Аби освен сестра е и като майка за кръвната си сестра Джейн. В последствие закрилата на Аби се прехвърля и върху двете момичета Дамарис и Дейзи, които споделят трагичната участ на Джейн. Аби е готова на всичко за тях: да излъже, дори да се превърне в крадла в името на оцеляването им. Макс и Аби не започват запознанството си по най-топлия и радушен начин, затова пък чувствата им преминават стремглаво от неприязъм към привличане. Непреклонни и изпълнени с достойнство, и двамата отказват да отстъпят пред предизвикателствата, които им поднася съдбата, която някак преплита и съединява тяхното настояще и бъдеще. А когато тайните биват разкрити една по една, двамата нямат друг избор освен да се отдадат на неизказаните чувства, които прелитат между тях почти от самото начало. Няма нищо по-изумително от това да откриеш, че човекът, който отначало ти се струва непоносим и влудяващ, всъщност е този, който те допълва перфектно и усмисля деня ти.

 
ISBN: 9789541703205
Издателлство: Калпазанов
Година: 2017г.
Страници: 419 стр.
Размер: 13х20
Тегло: 0.3000 кг.
Корица: мека
Цветност: черно/бяла
Език: български
 

"Сватба през зимата", втора книга от поредицата "Сестрите Чанс", идеално допълва и надгражда вече прекрасната палитра от образи, емоции и чувства, които бликат в "Подарък от съдбата". Изненадващо бе, че авторката е решила Дамарис, а не Джейн, да бъде главна героиня във втория роман. Изненадващо, но в никакъв случай разочароващо, тъй като тя веднага изпъкна като изключително овладяна и видимо базпристрастна персона, която не се поддава на чара на Фреди Монктън - Кумс и това го озадачава. Що се отнася до него... ами, нека кажем, че ще останете приятно изненадани, когато разберете какво се крие зад маската на шеговития флиртаджия, бягащ от "пастите" като обезумял. И двамата крият много болка и вина, които продължават да тровят живота им и задушават истинската си същност. Въпрос на време е взаимно да се освободят от оковите на миналото, за да видят какво им предлага общото бъдеще. Тук е моментът да спомена, че в този роман за първи път станах свидетел на най-пламенната и разтърсваща реч на героиня в защита и закрила на мъжа, когото обича. Това за мен бе най-силният момент в романа, към който се връщах нееднократно и всеки път затаявах дъх.

Стилът на Ан Грейси е свеж и нешлифован, приканващ и пленителен, а героите бързо печелят читателя със своите несгоди и несъвършенства. Освен Аби, Джейн, Дамарис и Дейзи, особено любима ни стана лейди Биатрис (лелята на Макс), която беше абсолютно безпардонна и хитра екстравагантна старица, съхранила младежкия си дух. Трудно е да се намери слабо място в двата й романа, още по-трудно, дори невъзможно, е да се каже кой ми е по-любим. Е, нямаше да откажа повече "сестри" накуп, защото и четирите дами, носещи фамилията Чанс, са еднакво симпатични, техните настоящи и бъдещи съпрузи - също. Не се съмняваме, че авторката с лекота би създала, вплела и развила и други персонажи в перспектива.

Цялостната атмосфера на романите е непринудена, текстът е изчистен от разтеглени във времето диалози. Всяка сцена е представена в най-чист вид, всичко намира логика и своето обяснение в точния момент, без излишни театралност и драматизъм.

Накратко "Подарък от съдбата" и "Сватба през зимата" са две изключително затрогващи истории, приливащи от неподправен хумор и персонажи (в това число и второстепенни), които се надпреварват за нашето внимание и симпатии. Сякаш чета влудяваща смесица от романите на Лорейн Хийт, Елоиза Джеймс и Лайза Клейпас, но с различно пристрастяващо очарование, което притегля читателя страница след страница и го кара да се чувства сякаш е на път да открие истинско съкровище. Чисто и просто - Ан Грейси и книгите й са истинско бижу, изкрящи и изящни като диамант.

You have no rights to post comments

Търсене

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved