"Перлено сияние" (Най-редките цветя #2) - Маделин Хънтър

Ако "Пленителна в червено" беше изпълнена със сладост и горчилка едновременно, като неузрял плод, то "Перлено сияние" е като мидена перла - красив и отвътре, и отвън. Имаш подозрения, че романът ще си струва, просто не подозираш точно колко. Трудно е да определиш съставките, които е използваа авторката при написването на този роман, но е абсолютно пристрастяващ и то без опасност от приемане на свръхдоза.

Няма ги така характерните изненадващо появили се чувства между героите още от първата среща в брачното ложе. Във всяка една разменена реплика е осезаемо едно напрежение и борба за надмощие, но без грубости и закани, а с едно тихо достойнство.

При прочитането на анотацията, а и при прочитането на първите страници от романа, временно останах с впечатлението, че става дума за нещо като историческия вариант на "Булката беглец", но ситуацията в "Перлено сияние" далеч не се изчерпваше с една проста съпротива и бунт.

Да, Верити е непокорна, но с пълно основание, а Хоксуел е мъж, от когото повечето жени не биха избягали, дори и само от лакомия за титлата му, но съпругата му не е впечатлена от перспективите на съвместното им съжителство. Някак си покрай опитите да понесат взаимно създалото се положение и... целувките изпълнени със съблазън, Хоксуел и Верити сключват примирие и откриват, че може би бракът не е толлкова непоносим. Защото Хоксуел има планове, които определено не включват да се влюби в своята съпруга, а Верити изобщо не планува да остане негова съпруга задълго. Но както се казва: плановете са едно, а животът - съвсем друга история.

Много рядко срещано е главният мъжки персонаж да води истинска битка между своите егоистични подбуди и това да направи жената до себе си щастлива, независимо от цената. Направо мъж мечта, мен ако питате. А Верити... Е, тя не е дразнеща, нито малодушна, доверчива или покорна, знае кога трябва да вземе живота си в ръце и да рискува, така че нещата идеално се подреждат. Обещавам да се забавлявате на техен гръб и да стискате зъби и нокти от нетърпение да се осъзнаят. 

Романът е много романтичен, дързък, забавен, изпълнен със сладострастие и не малко моменти, които ще ви накарат да се почувствате сякаш сте пред инфарктно състояние. Ако обичате мъже на действията, с изключително присъствие на духа и търпение в запас, както и своенравни героини, които предпочитат да ги смятат за безследно изчезнали или...жертва на нещастен инцидент пред примирението от натрапената им съдба, то това е вашето четиво. 

You have no rights to post comments

Търсене

Свържете се с нас

Реклама долу

© Copyright 2015, All Rights Reserved